Better hike

Alltid pågår något i

i naturen.

Om Better hike

Idag erbjuder Better Hike naturvistelser och upplevelser i Sörmländsk natur, på Sörmlandsleden, i naturreservat i egen regi och i samarbete med flera aktörer inom  naturturism, hotell, B&B, gårdar, retreats, café, restauranger, samt olika slöjdverksamheter inom bland annat trä och keramik. Med ett stort nätverk inom olika verksamheter kan vi erbjuda upplevelsepaket utifrån olika önskemål.


Att anordna vandringspaket, utomhusmatlagning, erbjuda skogsbad och uthyrning av vandringsutrustning är idag vår kärnverksamhet.


Historia

Verksamheten startades 2016 som en passionerad sidoverksamhet och med ett mål om att få fler att komma ut och upptäcka naturens välgörande krafter och skapa minnen för livet.


Uthyrningsdelen av vandringsutrustning kom först med tre olika perspektiv. Att vara ett miljövänligt, tillgänligt och  ekonomiskt alternativ till att behöva köpa och äga all utrustning själv. 


Miljön

Att hyra sparar på jordens resurser och minskar mängden av förvaring på hyllor i förrådet. Ju mindre vi samlar på oss, desto mindre yta behöver vi.


Tillgängligt och ekonomiskt
Att slippa köpa all den ofta kostsamma utrustningen för att kunna prova på en vandring och därmed minska investeringskostnaden ger fler möjligheten att komma ut. 

Om mig

Jag som startat och driver Better Hike heter Jenny Kantelius och har genom många års vistelse i skog och mark på egen hand upptäckt naturens positiva påverkan på hälsan och välbefinnandet. Jag har själv upplevt hur naturen hjälper oss att få både återhämtning vid stress och att känna oss mer i samvaro med naturen förbättrar vårt mående. Vi blir också mer måna om vår natur och ser vårt ansvar i att värna om allt levande runt omkring oss.


Utbildning
2019  utbildade jag mig till naturguide och 2021 är jag under utbildning till certifierad skogsbadsguide. Min passion är att få dela med mig av vår fina natur genom naturliga upplevelser och ge tillbaka av det jag själv har så mycket att vara tacksam för. 


Att få bada i en skogssjö, att tälta i en djup skog en stjärnklar natt, lyssna till och upptäcka djuren dag som natt. Eller att njuta av dofterna av nykommet regn. Att vandra på en av många stigar, att upptäcka något nytt att få se något välbekant, att få äta ute i det fria det och mycket mer än så går att få uppleva med  mig som guide.

Fråga mig gärna om naturupplevelser i Sörmland

Kontaktuppgifter


Better Hike
Stora bergsgränd 6
611 34 Nyköping


Telefon: +46 076-770 38 00


E-post: info@betterhike.com